Stil, maar niet stil gezeten

Weinig blogberichten op GroeneChaos het afgelopen jaar. In 2013 werd het een beetje stil hier. Maar stil gezeten heb ik niet. Vorig jaar was … tsja hoe zal ik het noemen? Een leerzaam jaar, dat in ieder geval.

Eind 2012 dacht ik: “Het moet er nu maar eens van komen:  Stadslandbouw in Maassluis.” Nou dat heb ik geweten! Het heeft me flink bezig gehouden het afgelopen jaar. Eind 2012 een eerste gesprek met de gemeente en precies een jaar later ineens voorzitter van de stichting Stadstuinen Maassluis.  Maar… nog steeds geen tuin.
En nee, we zijn ook nu niet druk bezig met zaaien en wieden, want begin dit jaar ging de stekker uit het project. Hier is het avontuur na te lezen http://stadstuinen-maassluis.nl/over-ons/
Het is jammer, maar als iets niet lukt, is het dan ook mis-lukt??

Ondertussen nam de groene chaos (onze achtertuin) haar taak steeds letterlijker: complete chaos dus. Gelukkig hou ik daar wel van. En veel dieren vinden het ook leuk. Dit voorjaar werd het nog een tandje erger, samengevat: heeeel veel speenkruid, kleefkruid, tuinereprijs (geloof ik) en brandnetel. Maar, gelukkig nu ook weer veel damastbloem dat op springen staat en het nodige komkommerkruid en Judaspenning. De kruiden staan er goed bij en de aardbeien gaan ook lekker. En wow.. wat een hoop bloesem in de appelboom dit jaar!

tuin-vandaag

En met de stadstuinen gaan we gewoon lekker door. Met een klein groepje stadstuinders zijn we de afgelopen weken bezig geweest om de tuin bij het duurzaamheidscentrum op te knappen. En we onderzoeken of er in de binnenstad getuinierd kan worden, bij seniorencomplex De Vliet.
Hier kun je daar meer over zien en lezen: http://stadstuinen-maassluis.nl/

Last but not least hoop ik dat hier ook plek is voor een CSA. Zoiets als dit prachtige project van vriendin Ilona in het Vlaamse Tielrode http://devollegrond.be/  En het goede nieuws is, ik heb een plek op het oog en volgende week een eerste gesprekje… wie weet!

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.